niedziela, 1 września 2013

Pierś z kurczaka nadziewana warzywami i fetą


Składniki:
0,5 kg piersi z kurczaka
curry
ser feta
1 papryka
1 cebula
3 łyżki kukurydzy
zioła prowansalskie
bazylia

Pierś z kurczaka kroimy na pół wzdłuż. Nacieramy z obu stron curry. Cebulkę siekamy i podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz 3 łyżki kukurydzy. Na koniec dodajemy pół kostki sera feta (kroimy w kosteczkę). Posypujemy ziołami prowansalskimi, bazylią i pieprzem. Na każdy płat kurczaka nakładamy 2-3 łyżki farszu i składamy na pół. Spinamy wykałaczkami z 3 stron żeby nie sypał nam się farsz.

Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni. Wkładamy piersi do naczynia żaroodpornego podlewamy oliwą i zapiekamy przez 20 minut. 



Cena obiadu dla jednej osoby (z ryżem i surówką) 7 zł.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz